parkmiljö med barn vända mot vuxen som håller upp en hink

Vattendroppens resa

Följ med på ett vattenäventyr! Vi följer vattendroppens väg från brunnen, genom vattenverk och vattentorn, vidare hem, genom reningsverket och slutligen ut i Fyrisån.

Utgångspunkten är barnens vardag; när använder man vatten egentligen? Vi pratar om vad man får spola ned i toaletten och de får hjälpa till att föra vattendroppen framåt genom stadens vattenrör. Längs vägen gör vi ett experiment och vi avslutar med en rolig vattenlek.

Lämplig ålder: förskola - åk 3
Praktiska tips: Visningen kan hållas i stadsparken eller inne i Pumphuset. Tänk på att ha kläder efter väder.
Hur lång tid tar besöket? 60-75 min
Vad kostar det? Alla våra besök är kostnadsfria

När kan jag boka? Besöket erbjuds mellan april och september utomhus, övrig tid inomhus.

Lär mer i klassrummet:

Att tillämpa kunskaperna ger så mycket mer! Ta reda på varför toalettpapper är det enda papper som ska spolas i toan, experimentera med grundvatten och vattentorn. Promenera runt och lös uppdrag i det virtuella reningsverket. Se en film och fördjupa er med resurserna här på skolwebben!